Uspavanka za Uspavanka

Predstava „Uspavanka za Uspavanka“ donosi bajkovitu priču o liku Uspavanka koji kreće u potragu za svojim snovima. U predstavi pratimo lik Uspavanka čiji je posao uvesti djecu u svijet snova putem uspavanke. Vidjevši dječje snove, poželi i sam sanjati. S obzirom da je radoholičar, nikada prije nije spavao. Nakon niza pokušaja, shvaća da mu treba pomoć oko ulaska u vlastiti san, stoga odluči čarolijom stvoriti biće na svoju sliku koje će mu otpjevati uspavanku. Nažalost, ispostavi se da novi Uspavanko nema sluha. Tko će koga na kraju uspavati? Hoće li pobijediti ideja prijateljstva, tolerancije i snova?

U predstavi se koristi kombinirana lutkarska tehnika zijevalice i stolne lutke, koja pruža široku lepezu mogućnosti za animacijski izričaj. Dramaturgija predstave proizašla je iz lutkarskog zanata (animacije) što predstavu čini blisku animiranom filmu. Predstava je puna akcije te je bez teksta, ako izuzmemo pripovjedača na početku i na kraju priče.

Kazališni festivali: PIF 2016., Zagreb, Lutkokaz 2016., Osijek, Mali BOK fest 2017., Bjelovar, MASKA 2017., Daruvar, Noć kazališta u Bjelovarskom kazalištu 2016.
Trajanje predstave: 40 minuta
Ciljana publika: djeca vrtićke dobi (3+) i učenici razredne nastave
Predstava je mobilna – 30 min za montažu i demontažu scene

Autor i redatelj: Goran Smoljanović
Animatori: Mladen Vujčić i Goran Smoljanović
Vizualni identitet i izrada lutaka: Iskra Jovanović
Grafički dizajn i oblikovanje: Ivan Selci
Izvršni producent: Ana Šimić
Premijera: travanj 2016., Bjelovarsko kazalište u Bjelovaru