Majstori

Predstava „Majstori“ donosi humor po uzoru na majstore slapstick komedije Charlia Chaplina i Bustera Keatona, odnosno komediju karaktera, zabune i situacije.

Radnja se vrti oko dvojice majstora koji su dobili radni zadatak postaviti semafor za regulaciju prometa. Majstor Leopold je genijalac, ali samodopadan i hvalisav, a šegrt Ivek je radoznao, ali nespretan i lijen. Zbog svojih karakternih osobina upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje.

Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla služe se metodom pokušaja i pogreške čime potiču gledatelje na interakciju. Upravo ta interakcija, koja publiku dovodi do djelovanja i pomaganja protagonistima, pokazala se kao ključ uspješnosti predstave i izvrsnih kritika mnogobrojne publike.

Predstava je realizirana u međunarodnoj koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i Teatra to go.

Na 25. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, predstava je osvojila čak dvije nagrade za najbolju glumu. Nagrade su osvojili Dejan Fajfer i Goran Smoljanović.

Kazališni festivali: 25. Međunarodni festival pozorišta za decu 2018., Subotica, Mali BOK fest  2018., Bjelovar, Osječko ljeto kulture 2018., Tuzlanski pozorišni dani 2018., Tuzla, MASKA 2017., Daruvar

Trajanje predstave: 45-50 minuta
Ciljana publika: djeca vrtićke dobi (4+) i učenici razredne nastave
Predstava je mobilna – 30 min za montažu i demontažu scene

Premijera: 4. svibanj 2017., Pečuško treće kazalište, Pečuh

Autori: Dejan Fajfer i Goran Smoljanović
Redatelj: Goran Smoljanović
Dramaturgija: Marta Maria Mekovec de Carvalho
Igraju: Dejan Fajfer i Goran Smoljanović
Glazba: Dejan Fajfer
Majstor tona: Tamás Laurer
Majstor rasvjete: Béla Ilkaházi
Kostimografija: Selena Gazda
Garderobijerka: Katica Bunjevac
Rekviziter: Jozo Kovačević
Stručni suradnik: Saša Gerber
Vizualni identitet i oblikovanje: Marin Seleš