Radionica širokog filma za radoznale

Filmska RUNDA s veseljem najavljuje i poziva vas na radionicu široko shvaćenog filma! Uz voditelja Miloša Tomića, zaigranog, tvrdoglavog, nagrađivanog filmaša, animatora, umjetnika svaštarske orijentacije, uzmite objektive u svoje ruke i raspalite maštu! Radionica je besplatna i namijenjena je mladima (i svima koji se tako osjećaju), a održat će se od 15. do 17. listopada 2021. u Kulturnome centru Osijek.

Što vas očekuje?

Bez obzira na prethodno znanje na radionici ćete dobiti priliku  okušati se u dokumentarnome, eksperimentalnome i animiranome filmu. Izgledat će vam kao da su to tri različita jezika, tri borilačke vještine čije ćete osnove naučiti, a zatim ih dobro prodrmati. Izazivamo vas da se prijavite i proletite svijetom filmskoga stvaranja. Tijekom tri nezaboravna dana polaznici će se podijeliti u manje grupe koje će se međusobno kreativno nadmetati, a koje će moderirati voditelj.

O prijavi

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 10. listopada 2021. na filmskarunda@gmail.com sa svojim kontaktom (ime, broj mobitela, e-mail i godina rođenja), a umjesto pisma motivacije molimo pošaljite snimku mobitelom u kojoj ste se snimili svirajući glazbeni instrument koji ne znate svirati. Pjesma može biti s ili bez teksta, ali neka bude vaša osobna zvučna ekspresija. Maksimalno trajanje snimke treba biti do minute, žanr je slobodan, a interpretacija nema ograničenja osim što je nužno svirati na nepoznatome instrumentu i/ili predmetu.

O voditelju radionice

Miloš Tomić diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na filmskoj akademiji FAMU u Pragu. Tijekom studija bio je stipendist na UDK u Berlinu i Universitet Europa u Madridu. Autor je niza nagrađivanih animiranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Sudjelovao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama. Od 2008. održao je preko 50 radionica u više od 26 gradova širom svijeta na temu stop trik animacije, kratkoga filma, subverzije na ulici, art bruta itd. Radionice i tečajevi, osim uvođenja polaznika u osnove tehnike, dotiču i teme izvora inspiracije, fotogenije, opsesivnost i posvećenost te upotrebu svakodnevnih predmeta u stvaralaštvu. Od 2010. do 2019. vodi predmet Kratke video forme i Animacije na fakultetu Singidunum.

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade Kultura nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.