Kreće distribucija Kazališnog online paketa

Kazališni online paket projekt je digitalne prilagodbe, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija. Paket sadrži:

– online uživo izvedbu predstave Botaničari,

– razgovor s glumcima nakon izvedbe,

– obrazovne materijale za škole.

Izvedbe će biti od 18. do 20. svibnja 2021., s početkom u 09:00 i 11:00 sati. Prijenos izvedbi bit će na našem službenom YouTube kanalu. Zainteresirane škole za obrazovne materijale mogu se javiti na e-mail: teatar.to.go@gmail.com

Cilj projekta je omogućiti najmlađima da sudjeluju u kazališnom sadržaju, uz poseban fokus na organizirano gledanje predstave u školi s kolegama iz razreda. Ta aktivnost onemogućena je od ožujka prošle godine, kada je Odlukom Stožera civilne zaštite RH ograničen broj publike u kazalištu i zabranjen ulazak kazališta u škole i vrtiće.

Projekt će realizirati glumci Ivan Pokupić i Goran Smoljanović te Matea Bartulović (moderatorica), Matej Oplocer (tehnička podrška), Sebastijan Borovčak (tehnička podrška), Ana Šimić (produkcija), Snježana Sertić (učiteljica savjetnica) i S5 Production, obrt za video produkciju. Izvedbe su organizirane u suradnji s Kulturnim centrom Osijek.