Kazalište u učionicama

Treću godinu zaredom provodimo projekt Kazališni online paket za učenike i učenice razredne nastave. Kako to izgleda?

Prvo dogovorimo termine i postavimo linkove na naš YouTube kanal. Onda te linkove zajedno s metodičkom preporukom šaljemo zainteresiranim učiteljima i učiteljicama diljem Hrvatske i šire. Nema granica, to je dobra strana online aktivnosti. Dolazimo do nama udaljenih mjesta, s malim brojem djece, kojima je inače otežan odlazak u kazalište.

Spomenutu metodičku preporuku za predstavu pripremila je Snježana Sertić, učiteljica savjetnica iz Bjelovara, s ciljem da učiteljima i učiteljicama olakša rad s djecom prije, tijekom i nakon predstave. Kada smo svi spremni, počinjemo s akcijom, skoro pa filmskom.

Snimatelj je Davor (S5 production), koji  inače snima, montira, distribuira velika sportska natjecanja, tako da je u potpunosti spreman pratiti kamerom naše botaničare. Voditeljica programa je Matea, poznata po svom opuštenom i profesionalnom stilu. Znate njezinu emisiju KLAP KLAP…sve vam je jasno.

Nakon što se upale kamere, kreće uvodni pozdrav, pa predstava “Botaničari”. Ivan i Goran rasturaju do te mjere da su nam učiteljice prošle godine rekle da su djeca sudjelovala u predstavi, odgovarala na pitanja i plesala.

Poslije predstave slijedi razgovor s glumcima, odnosno likovima. Djeca nas uvijek uspiju iznenaditi svojim genijalnim zaključcima i pitanjima tipa pravi li se šampon od biljke iz predstave, je li pjesma iz predstave stvarno dozvala kišu, postoji li pjesma koja doziva sunčano vrijeme…

Za kraj pogledajte kako nam je bilo prošle godine i što su učiteljice rekle o programu, pa nam se pridružite! Škole neka nam se jave na teatar.to.go@gmail.com

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

Link za prvu predstavu 11.04.2022. u 09:00h
https://youtu.be/uIx8L-BY52c

Link za predstavu 11.04.2022. u 11:00h
https://youtu.be/H0NM9TxjsNY

Link za predstavu 12.04.2022. u 09:00h
https://youtu.be/Yqh_z46TiOw

Link za predstavu 12.04.2022. u 11:00h
https://youtu.be/kFgK346ll_0