Kazališni online paket za škole

Školska godina 2019./2020. dala je dobar predložak za snimanje napetog filma s cijelim spektrom emocija. Od borbe do veselja, od neizvjesnosti do virtualne stvarnosti. Sada se sve, baš kao i s kazalištem, prividno vraća u normalu.

S obzirom na okolnosti, sigurno mnoge škole nisu uspjele organizirati gledanje predstave za učenike/ce razredne nastave. U želji da djeca pogledaju predstavu i da olakšamo kraj školske godine učiteljicama i učiteljima, pripremili smo kazališni online paket, koji sadrži video snimku predstave “Majstori” i metodičku preporuku za predstavu.

Predstava “Majstori” snimljena je na premijernoj izvedbi u svibnju 2017., u Pečuhu. Predstava je gostovala u više od 70 mjesta u Hrvatskoj i regiji, ima festivalske nagrade, potvrdu izvrsnosti Agencije za odgoj i obrazovanje te je dio aktivnosti Odjela za prevenciju MUP RH. Obrazovne materijale pripremila je Snježana Sertić, učiteljica savjetnica. U njima se nalaze ishodi za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole te prijedlog aktivnosti prije i poslije gledanja predstave.

Zainteresirane škole mogu nam se javiti na mail: teatar.to.go@gmail.com. Nakon toga šaljemo sve materijale na mail. Cijeli paket je besplatan.

Foto: David Gašo