Ivan Pokupić nagrađen za najboljeg glumca 6. FEDU

Naš dragi Ivan Pokupić dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na 6. Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu, za ulogu Borka u predstavi “Botaničari”.

Festival dječje umjetnosti je međunarodni festival koji afirmira umjetnost za djecu i dječje stvaralaštvo. Šesto izdanje Festivala održano je od 3. do 7. svibnja 2020. putem festivalskih online platformi. Unatoč udaljenosti, Direkcija Festivala u interakciji s djecom uspjela je stvoriti veselu festivalsku atmosferu.

U kazališnom natjecateljskom programu izvedeno je sedam predstava kazališta iz Sarajeva, Niša, Zagreba, Čakovca i Osijeka. U kvalitetnoj konkurenciji Ivan Pokupić je nagrađen za najboljeg glumca uz čestitke žirija na dojmljivoj i ekstenzivnoj kreaciji.

Inače, Ivanu nisu strane nagrade i nominacije, tako je 2016. nagrađen Malim Marulićem i nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta. Nagradu Mali Marulić dobio je zajedno s kolegom Vanjom Jovanovićem za najbolju predstavu u cjelini za njihov autorski rad “U potrazi za dijamantnom suzom”, a iste godine nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika  u mjuziklu “Čarobni kolač” u koprodukciji GK Joza Ivalić Vinkovci i DK Branka Mihaljević Osijek.

Festival dječje umjetnosti najavio je sedmo izdanje u 2021. godini, a mi se nadamo da će ipak biti u Sarajevu, uživo, uz publiku i glumce zajedno na jednom mjestu.