Gostovanje: Viljevo

Viljevo se nalazi na Podravskoj magistrali, što znači da smo kroz njega prošli najmanje 100 puta, a sada nam je to odredište.

Izvedba predstave “Botaničari” organizirana je u suradnji s OŠ Ante Starčević Viljevo, pod pokroviteljstvom Općine Viljevo i Ministarstva kulture i medija RH.

Školska zadruga Čuvarkuća

“Učenici i djelatnici OŠ Ante Starčevića Viljevo osnovali su Učeničku zadrugu Čuvarkuća. Cilj  osnivanja učeničke zadruge u našoj školi je stjecanje radnih navika, poduzetničkog  duha  kod  učenika i korisno provođenje njihovog slobodnog vremena. Ideja se javila osnivanjem izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo i osnivanjem eko–vrta.” Izvor: OŠ Ante Starčevića Viljevo

Na stranicama škole vidjeli smo vrt kojeg se ne bi posramio niti jedan botaničar. Vrt daje plodove od proljeća do jeseni. Sve što se uzgoji, poslije se jede u školskoj kuhinji.

Kazališno-dramska udruga DRSKI

Općina Viljevo ima raznovrsnu ponudu udruga, a nama su u oko upali DRSKI. Naime, Viljevo ima živu kazališnu scenu zahvaljujući kazališnim entuzijastima. Riječ je o amaterskom kazalištu DRSKI kroz koje je prošlo 50-ak članova, gostovali su širom Hrvatske i osvajali nagrade na festivalima. Čestitke!!!

Knjiga: Viljevo, Luka Bekavac

“Viljevo je mnogo toga: ono je novo mjesto na Bekavčevu zemljovidu neke moguće Slavonije, još jedan čvor tajni i mogućih interpretacija. Pored ostalog Viljevo je i roman-triptih, tekst koji svoje prostore i svoja vremena osvaja u tri glasa. Osvojene nagrade: Nagrada Janko Polić Kamov HDP-a 2014., Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2014., Nagrada Europske unije za književnost 2015.” Morat ćemo pročitati.

Razgovor o knjizi povodom Nagrade Europske unije:

Foto: naslovnica knjige “Viljevo” Luke Bekavca