“Botaničari” u Sarajevu na FEDU (online)

Jednom davno u ovo doba godine kazališta su radila punom parom. Redale su se izvedbe, gostovanja, premijere, kazališni festivali, ali u jednom trenutku sve se promijenilo.

Pogađate? Da, došla je korona!

Kazališta su počela isprobavati alternativne načine da ostanu blizu publike, pa je internet postao glavni izvor kazališnog programa. Jedan od primjera hrabre prakse je Festival dječje umjetnost u Sarajevu koji se ove godine održava online.

Radi se o šestoj ediciji Festivala koji okuplja dramsko, literarno, likovno i glazbeno stvaralaštvo. Inače kazališni program je natjecateljskog tipa s novčanim nagradama za najbolju predstavu, tekst, glumu, režiju te nagradu publike.

Predstava “Botaničari” uvrštena je u službeni program Festivala koji se održava od  03. do 07. svibnja na Web stranici Festivala, odnosno na njihovom YouTube kanalu. “Botaničari” su na rasporedu drugi dan Festivala, u ponedjeljak (04.05.), u 14 i 19 sati.

S kauča ćemo pljeskati još kolegama iz kazališta iz Sarajeva, Niša, Zagreba, Čakovca i Osijeka. Pridružite nam se, gdje god se nalazili.

Foto: FEDU 2019.