Inicijativa “Za Kino klub Sisak”

Prošlo je gotovo mjesec dana od razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Svaka pomoć još uvijek je dobrodošla i bit će kroz duži vremenski period.

Kino klub Sisak, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, pokrenuo je inicijativu prikupljanja novčanih sredstava za Kino klub Sisak i njegove članove. Prikupljenim sredstvima obnovit će prostor udruge, nadomjestiti vrijednu opremu i sanirati  domove kinoklubaša. Svi su pozvani da pomognu mladim filmašima, u bilo kojem iznosu.

Podaci za uplatu: Kino klub Sisak

Žiro račun: HR2625000091501152289

Opis plaćanja:: “Za Kino klub Sisak”

Za prvih pet donacija od 100 ili više kuna, pripremili smo simbolični poklon paket. Poklon paket sadrži: Filmska RUNDA majicu, KLAP KLAP torbu i kazališne stikere.

Na e-mail teatar.to.go@gmail.com pošaljite dokaz o uplati, ime i prezime te adresu za dostavu. Poštarina unutar Hrvatske je besplatna, a unutar Osijeka osobno dostavljamo paket.

Snimaju dokumentarac o potresu

Unatoč svim poteškoćama s kojima se suočavaju, članovi Kino kluba Siska snimaju dokumentarni film o razornim posljedicama potresa. Članovima Kino kluba Sisak pridružili su se i filmaši iz okolnih mjesta i cijele zemlje. Svakodnevno na terenu uzimaju izjave, snimaju, fotografiraju i putuju diljem županije kako bi stvorili dokumentarni film od značaja za cijelu Hrvatsku.

“Prikupiti kvalitetnu arhivsku građu nije jednostavno, zato pozivamo sve sugrađane da nam pošalju svoje snimke koje su zabilježili u trenucima potresa i nakon potresa. Učiniti to možete putem WhatsAppa na broj 098 9940849 ili putem maila na adresu kino.klub.sisak2013@gmail.com.”, ističu kinoklubaši.

 

Na kraju, osvijestimo važnost pomaganja kroz cijelu godinu. Pomognimo filmskim entuzijastima koji se trude potaknuti nadu u što skoriji oporavak života i kulture u potresenim područjima.