70. izvedba predstave “Botaničari”

Imamo 70. izvedbu predstave “Botaničari” ovaj petak u Vuki!!! Čestitamo cijelom autorskom timu, a posebno glumcima Ivanu Pokupiću i Goranu Smoljanoviću, koji neumorno s djecom dijele zelenu avanturu kroz kazalište.

Premijera predstave bila je u prosincu 2019. Budućnost “Botaničara” bila je sjajna, ali onda je došla svima nam poznata globalna smetnja. Zabranjena su javna okupljanja, zatvorene su škole, vrtići, kazališta. Zvuči kao noćna mora, ali unatoč tome predstava se igrala. Snalazili smo se na sve moguće načine da priča o sadnji Maxsimusa Botanicusa pronađe svoj put do djece. Prije godinu dana, sve se relativno vratilo u normalu, tako da smo opet u pokretu.

Možemo reći da je Maximus Botanicus, drevna biljka iz predstave, posađena sedamdeset puta i to u 50 mjesta!!! Nećemo sada sve nabrajati, ali sigurno je da smo najviše igrali na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije.

Do sada je predstava “Botaničari” bila dio projekta:

– Čist grad – naš ponos, sufinanciran sredstvima EU iz kohezijskog fonda, nositelj Grad Osijek;

– Kazališni online paket, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH;

– Prvi KLAP KLAP, kazališni program za prvašiće, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara;

– gostovanje u općinama OBŽ, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Općina;

– Projekt o edukaciji i zaštiti okoliša, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nositelj Općina Ernestinovo.

Veselimo se svim novim izvedbama, gostovanjima, suradnjama, projektima! Hvala svima na podršci!!!