Zašto volite Filmsku RUNDU?

Razlozi su mnogobrojni. Ipak, nas najviše veseli okupljanje rundaša i rundašica. Riječ je o prijateljima RUNDE koji su volontirali ili još uvijek volontiraju u organizaciji revije. S njima je sve ljepše, veselije i smislenije. Potpuno je jasno da RUNDA ne bi bila ista bez njih, a zašto oni vole RUNDU, pitali smo drage dugogodišnje rundašice Emmu, Doroteu, Natašu i Tonku.

Emma: “Zato što otvara mogućnosti mladim kreativcima da se razvijaju i usmjerava ih u budućnost njihove profesije. RUNDA potiče i razvija kulturnu scenu grada.”

Dorotea: “Svi smo jednaki, nema tu – ti si volonter, ja sam organizator, već smo si svi uvijek na raspolaganju kad god smo u mogućnosti pa čak i nevezano uz RUNDU. Isto tako, RUNDA je dokaz da postoji kultura gledanja kratke filmske forme u Osijeku i da postoje oni koji ju podržavaju i promoviraju. Na jednom mjestu su svi  i afirmirani i neafirmirani redatelji, glumci, scenaristi i zaljubljenici u film. Vjerujem da onoga koga zanima, sigurno može naučiti ponešto ako sudjeluje unutar revije.”

Nataša: “Zavoljela sam RUNDU prvenstveno zbog vas koje ju organizirate i volontera, a onda sam “posljedično” zavoljela i kratki film. Uvijek je super atmosfera, upoznala sam super ekipu i što je možda najljepša stvar je vaš pedagoški pristup prema nama volonterima.”

Tonka: “Volim Rundu jer spaja ljude dobre volje, ljubav prema filmu i volontiranju, krajeve s krajevima i mozgove sa srcima.”

Foto: Tomislav Marcijuš